Ev Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Çoğu insan güzel ve temiz bir evi olsun ister. Misafirlerinizi en güzel şekilde ağırlamak için ya da sevdiğiniz insanlarla güzel vakitler geçirmek için evler bizim şu dünyada vazgeçilmez unsurlarımızdan biridir.

Hayallerinizin evi için bir adım atarak ev almaya karar verdiniz fakat nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmiyor musunuz? Korkmayın :). Bu yazımızda sizlere ev alırken dikkat etmeniz gereken noktaları anlatacağız.

Öncelikle ev almadan önce belli bir bütçe belirlemelisiniz. Böylece bütçenize uygun veya yakın ev seçeneklerine bakmak sizin için daha kolay olacaktır.

Evinizin hangi bölgede olmasını istediğinize karar verin böylece bölgedeki bir emlakçıya giderek sizin için uygun ev seçeneklerini gözden geçirebilir sonrada aralarında eleme yapabilirsiniz.

Seçtiğiniz evin krediye uygun olup olmadığına dikkat edin. Bu size nakit kaybına neden olabilir.

Ev üzerinde ipotek ve haciz olup olmadığına dikkat edin ve kontrol edin. İpotek veya haciz durumunda evin tapusunu alamazsınız. İpoteği kabul ederek alsanız bile banka ipoteği değilse eviniz için ev kredisi kullanamazsınız. Bu sizi zarara uğratabilir.

Evin rutubet alıp almadığına dikkat edin. Evin dış yalıtımını inceleyin. Genelde yeni boyanmış evlerde bunu anlamak zor olduğundan bilen bir kişiye danışabilirsiniz. Rutubetten kurtulmak kolay değildir ve masraflıdır.

Evde kiracı olup olmadığını öğrenin. Kiralar için belli bir sözleşme vardır ve eğer içinde kiracı varsa bu sözleşme size geçer. Kiracı kabul etmedikçe hiçbir maddeyi değiştiremezsiniz. Ve kiracının evden çıkmasını istediğiniz durumda ona yasal olarak 6 ay gibi bir süre tanımak zorundasınız.

27 Nisan 2023

İlgili Terimler :

TELEFON 0536 838 77 31

ADRES Yeni Sanayi Sitesi A-Blok No:7 Ereğli

MAİL bilgi@altinkayainsaat.com.tr